之前上BK見到話mothercare開倉2日,D 媽咪去過報料話價錢都OK喎。所以就襯星期四媽媽來探Beku時,我就“鼠“去紅磡look 一 look。

原來唔係mothercare自已開倉,應該係有份接Mothercare及其他外國牌子訂單(e.g. Geroge)的廠家把貨辦或船頭辦出售清倉,所以好多衫只有一件兩件,唔會多。有D可能有少少瑕疪,有D就Dirty少少,所以真係需要D時間去尋寶。最後我逗留了一小時,收穫都幾豐富,4條長褲;1頂帽;1條連身裙及1件薄外套,7件貨共$195,即平均不用$30/件,好抵!不過全部都唔係買比Beku今年著的,佢今年的二手衫都仲好充足唔洗買太多,黎D全部係比佢冬天或下年著的。D褲仔寫就話for 12-18mths or 18-24mths ,但條條都鬼死咁長(唔知係咪鬼佬碼係長D呢?)Beku都唔高,我唸著到2歲都有可能呢。
創作者介紹
創作者 travelcake 的頭像
travelcake

Travel 。CaKe

travelcake 發表在 痞客邦 留言(2) 人氣()


留言列表 (2)

禁止留言
  • yumi
  • 我仲想話咁長既d褲,以為Beku高左咁多,原來下年先著,可能下年又長高吾
    啱wor.不過mothercare d 衫成日有promotion.都吾貴.
  • 以我&船生嘅高度,再加Beku 而家嘅高度發展,我覺得佢都唔會好高,所以應該無問題。

    travelcake 於 2009/04/28 00:32 回覆

  • 余家
  • 我見出面d衫做折,都想買定d比囡囡下年著,不過爸爸話屋企無位放,叫我唔好
    買住.
  • 係架,都要搵位放,所以我都將佢初生果D比咗人了。

    travelcake 於 2009/04/28 00:32 回覆