由細到大,Beku都是以「咬」的方式吃東西,因為她吃的東西都是很簡單的蔬果及肉類。不過人長大了,總會嘗試更多的食物及進食方法。

最近就給Beku學習“ 㗳㗳㗳” !因為MIku妹妹的關係,入了Karihome的媽咪會而獲得一些羊奶片試吃裝。妹妹咁細就梗係唔食得,所以就益咗家姐仔Beku了!(跟其他零食相比,梗係羊奶片更有益!)

第一次食,Beku都只係識得咬碎嚟食,經過指導後,第二次Beku已經學會了“㗳㗳㗳”, 仲食得好滋味添,不過我每日只限食一粒,始終嚟d雜糧都係唔好比佢食慣晒嘛!
創作者介紹
創作者 travelcake 的頭像
travelcake

Travel 。CaKe

travelcake 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()


留言列表 (1)

禁止留言
  • deen
  • 護協買羊奶片便宜很多,去開你可以買,羊奶片也是哲哲的最愛!羊奶片總比
    其他糖果好,起碼無咁甜!
  • 護協我都好少去,我而家比囡囡食緊嘅係入媽媽會送嘅Sample咋。

    travelcake 於 2010/08/18 22:18 回覆