哈哈笑日本芝士蛋糕 - 明天學校開生日會,阿囡話想要哈哈笑蛋糕喎,可惜調色調得太淡,黃色臉蛋唔係好出,怪怪的,不過呃吓小朋友應該OK。哈!

現在有了兩個囡囡,做蛋糕的時間真的越來越少,本來想昨晚就開工,但時間實在有限,又不想太衝忙地完成,於是就選擇今早買餸回家後就開工,誰不知妹妹不願上床小睡,玩玩吓玩具走來廚房攪攪震,又要扭抱又要扭陪,要應付妹妹,又要趕時間焗好蛋糕然後去接家姐放學,攪到我都有D燥底。

唉!其實都鍾意同佢地做嚟D親子活動,但是,每次做做吓佢地攪攪震呢又攪到我忟憎... ... 不過,忟憎完之後,好快就唔記得,然後又會安排下一次的親子活動一齊玩,有得食有得玩,開心晒!
創作者介紹

Travel 。CaKe

travelcake 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(1) 人氣()


留言列表 (1)

禁止留言
  • Ivy Lau
  • 好多時都係事與願違, 妹妹已經好乖喇, 最终比你完成到。 個蛋糕好靚
    呀!
找更多相關文章與討論